Izomautók

Jó erőben a lóerő!

Egy BMW-t is odacsaptak a Nürburgringen

2016. június 08. 19:33 - olimpikON

Valami van azzal a Nürburgringgel, mert tesztelések során előszeretettel szaladnak szét a lovak, és szívbemarkoló látványt nyújt egy megtört vadonatúj autó, legyen az akár egy sportosra szabott BMW. :-)

bmw1m.jpg

A BMW rajongók körében népszerű BMW 1M abszolút befutónak számít, mivel felveszi a versenyt minden téren az Audi TT RS-el és a Porsche Caymannal is, ha gyorsulásról van szó.  A BMW  1M műszaki jellemzői az M3-astól származnak, ehhez társul egy 3.0 literes, turbófeltöltős sor hatos motor, ami 340 LE leadására képes.

Mivel a BMW 1M-ből csak korlátozott számú példány futkározik az utakon, így nem csoda, ha a rajongóknak különleges meglepetés, ha egy ilyen példányt látnak.

A "ring" viszont nem kegyelmez sem autónak, sem vezetőjének, egy hajszálnyi hiba és ledózerolhatjuk az izomautónk elejét vagy oldalát a szalagkorláttal, ezért különösen fájdalmas nézni, ahogy a BMW labda módjára visszapattan egy rosszul kivitelezett manőver miatt.

Pedig egy AK47 nevű kipufogórendszerrel ilyen csodálatos szimfóniára is képes egy BMW M1, mondjuk tartós 200 km/h körüli tempónál azért biztosan zavaró lehet, és a rend őrei sem igazán tolerálhatják.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomautok.blog.hu/api/trackback/id/tr208793356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.06.08. 20:15:03

a poszt igencsak fércmunka.

A video linkjében is szerepel, ez egy toust day-es alakítás, tehát nem tesztelés, hanem egy magunkfajta (csak kicsit jobban elengedett) amatőr vágta oda.

A Toursit napos töréseknek hatalmas dokumentációja van. Bárki ki mehet, én is ismerek olyat aki megpróbálta (és vissza is hozta az öreg verdát).
Amúgy rengeteg laeset van, a 'ring nem ismer pardont, a videókon öreg Stifteket vagy E36ösokat éppúgy láthat az ember a szalagkorláton mint 100.000 EUR feletti drága sportkocsikat.

Nem tudom melyik fájdalmasabb.

Sőt volt már olyan hogy az M5ös "nürnburgring taxi" is csókot lehelt a szalagkorlátra....

www.youtube.com/watch?v=kLdDciLMdv8

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.06.08. 20:17:02

Azt már csak alhangon említem, hogy ez a "vadonatúj" autót már évek óta nem gyártják...
süti beállítások módosítása