Izomautók

Jó erőben a lóerő!

A 2020-as Chevrolet C8 Corvette nem lesz tuningolható

2019. június 06. 17:15 - olimpikON

Micsoda szívás!! Hisz sok versenyző és sofőr álma, hogy egy kicsit bütykölje az amúgyis brutális sebességre képes kocsikat, azonban a gyártói tendencia az elmúlt években arra hajlott, hogy ezt meggátolják.

A jövőre megjelenő C8 Corvette esetében is ez lesz a helyzet, ugyanis a híresztelések szerint a középmotoros autó egy speciálisan titkosított ECU rendszerrel lesz ellátva, melyet szinte lehetetlen kikerülni.

Ha bármilyen módon növelni akarjuk a lóerőt, akkor az ECU-val kell megküzdeni, melyre eddig mindenki azt mondja, hogy feltörhetetlen.

105848672-15550715544522020chevycorvettec82.jpg

A Corvette C8-as jó eséllyel a General Motors új elektronikai rendszerét fogja kapni, melybe számos biztonsági funkció lett beültetve a bütykölés ellen.

Különös figyelem lett fordítva a kiberbiztonságra, tehát nem lehet csak úgy otthon meghackelni az autó számítógépes rendszerét és azt kicserélni benne, amit akarunk, ugyanis a rendszer vagy nem engedi, vagy blokkolni fogja az autó működését.

Ha a reprogramozás valamiért nem sikerül, akkor a Corvette belép recovery módba, és mint egy darab tégla, nem megy sehova, amíg nem lesz újraindítva, avagy reboot-olva.

2020-chevrolet-corvette_100697946_h.jpg

Akinek pedig nincs meg a Corvette-hez szükséges számítógépes rendszer (specifikus Chevrolet és General Motors infrastruktúra, amit nem lehet csak úgy egy PC boltban kapni), akkor ott áll az autó egy helyben és el kell vontatni.

Az ECU-val való bütykölés ezért is veszélyes. Korábbi modellekben az okos hackerek meg tudták oldani, hogy új, erősebb turbókat és alkatrészeket tegyenek a kocsiba, továbbá emeljenek kicsit a motor gyári teljesítményén anélkül, hogy az autó leblokkolt volna.

2020-chevrolet-corvette-c8-spy-shots--image-via-s-baldauf-sb-medien_100696833_h_1.jpg

Az új ECU technológiával azonban ez elvileg nem lesz lehetséges. Az új Corvette V8-as valószínűleg a jelenlegi 6.2 literes V8-as 500 lóerős motor egy továbbfejlesztett változatával kerül majd piacra, az azonban biztos, hogy az új modell is rendkívül sportos lesz és hasonlóan jó vezetési élményt fog biztosítani, mint az előző típus.

Nem kell már sokat várni, és kipróbálhatjuk a 2020-as Corvette V8-at. Csak ne tuningoljuk!

Még több cikk, még több Cheviről!

 

Képek forrása: motorauthority.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomautok.blog.hu/api/trackback/id/tr6514882002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2019.06.08. 11:02:01

Sok sikert a nagy példányban történő értékesítéséhez!
süti beállítások módosítása