Izomautók

Jó erőben a lóerő!

3.5 millió dolláros ajánlat nem volt elég Richard Petty autóversenyző Plymouth Superbird autójára

2019. augusztus 09. 13:30 - olimpikON

Amikor Harrisburg, Penn városában a Mecum Auctions esemény során a rajongók Richard Petty szuperklasszikus Plymouth Superbird versenyautójára kezdtek licitálni, akkor az ajánlatok hamar az egekbe szöktek.

Érdekes módon a csillagos ég sem volt elég ahhoz, hogy valaki elvihesse ezt az időtlen autót, ugyanis még 3.5 millió dollár is kevésnek bizonyult ahhoz az árhoz képest, melyet a tulajdonos határozott meg és nem hoztak a licitálók tudomására.bird1.jpg

(ISC Images & Archives via Getty Images)

Ha elfogadásra került volna a 3.5 millió dolláros ajánlat, akkor a Plymouth Superbird lett volna a valaha eladott legdrágább Nascar versenyautó a világon.

A kocsi jelenleg Todd Werner gyűjtő tulajdonában áll, aki a Petty Enterprises-nál hivatalosan autentikálta és felújította az autót.

A 82 éves nyugdíjas versenyző, Petty is jelen volt a helyszínen, aki fénykorában maga használta a csodakocsit, és elmondta, hogy akárhányszor beszállt a kocsiba, tudta, hogy jó esélyekkel indul a versenyen. Az aukció egyébként elég szép összeggel kezdődött.

bird2.jpg

(ISC Images & Archives via Getty Images)

A licitvezető 10 millió dolláros kikiáltási árral kezdte, azonban erre érthetően mindenki húzta a száját. A kikiáltási ár végül 1 millió dollár lett, és a licit elindult, majd 3.5 milliónál végződött.

Werner egyébként a Superbird mellett több, mint 40 másik kocsit is bemutatott, köztük Petty autóversenyző Plymouth Road Runner kocsiját is, mely az 1971-es Daytona 500 versenyt megnyerte. Ez a kocsi 412,500 dollárért ment el.

bird4.jpg

(ISC Images & Archives via Getty Images)

Werner elmondta az aukció előtt pár nappal a Fox News-nak, hogy ha nem megy el a Plymouth Superbird, akkor nem fog tőle rosszul aludni.

Egyszerűen csak visszaviszi Floridába, ahol gyűjteményét tartja, és élvezi jelenlétét a következő eseményig.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomautok.blog.hu/api/trackback/id/tr1215002540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása