Izomautók

Jó erőben a lóerő!

Egyesíti erejét a Bose és a Chevrolet a 2020-as Corvette-ben!

2019. augusztus 22. 05:57 - olimpikON

Vannak dolgok, melyek egyszerűen tökéletesen illenek egymáshoz. A Bose és a Chevrolet közös munkájáról is ezt lehet elmondani, azonban sokakban merülhet fel a kérdés: Mi köze van a Bose-nak, egy hangtechnikával foglalkozó cégnek a Chevrolet-hoz, mely a világ legjobb szuperautóit gyártja?

Természetesen együtt hozták létre azt az autót, melyben a világ legjobb hangrendszere található! Mint a borsó és a répa, mint a mogyoróvaj és a kenyér, a két cég munkássága tökéletes összhangban van már 1984 óta, amikor az első igazi C4 Corvette berobbant a piacra. A két cég közös munkája ezúttal pedig a 2020-as Corvette-ben gyümölcsözik, melybe egy 10 hangszórós csúcstechnológiás hangrendszer került beépítésre, hogy a bulikon, összejöveteleken is a Corvette legyen a világ középpontja.

13971797973_c800dafa19_z.jpg

A 2020-as Corvette Stingray a 10 hangsugárzós alapmodellel lesz felszerelve, azonban külön kérésre a Bose 14 hangsugárzós rendszerrel is szereli a szuperkocsit.

Egy kétüléses autóba ez a legnagyobb hangrendszer, melyet a Bose valaha telepített. Minden egyes hangsugárzó úgy lett elhelyezve a kocsiban, hogy a lehető legjobb hangélményt biztosítsa a többivel összhangban.

Mindegyik ajtóba került egy-egy 10 colos ND mélynyomó hangsugárzó, és csodásan, dörmögve tolják a basszusokat a legjobb mai számokhoz. A műszerfalon elszórva találunk 2.5 és 3.25 colos neodymium Bose Twiddler hangsugárzókat, melyeknek célja, hogy megtöltsék az utasteret a középfrekvenciákkal és gyönyörű térhatást hozzanak létre a hallgatók számára.

Extraként a cég azért bedobott még egy-egy 4 colos neodymium és 1 colos neodymium tweeter magassugárzókat a felnyitható ajtókba is, mert miért ne? A kabin hátuljában találhatók az igazi erőművek, kettő darab 5.25 colos neodymium szélessávú sugárzó, és néhány további 3.25 colos Twiddler.

2020-corvette-stingray-12.jpg

Tobe Barksdale, a fő hangmérnök a Bose Automotive Systems-nél elmondta, hogy kiemelt prioritás volt, hogy minden egyes részlet tökéletes legyen az új Corvette modellhez.

Az új generációs Corvette elképesztő hangminőséget produkál az utasok számára, mely a motor kellemes brummogásával, vagy agresszív visításával párosul, ahogy épp kedvünk tartja gyorsulni.

Elmondta azonban azt is, hogy a hangrendszernél fontos szempont volt a diszkréció is. Nem mindegyik hangsugárzó fog egyből feltűnni. Vannak, melyek direkt rejtve maradnak. Ezek a hangsugárzók nem is a szokásos borítást kapják, mivel útban lehetnének a sofőr lábainak tolatás és egyéb manőverek során, így ezek csak egy sima por elleni lefedést kapnak.

Amikor a motor igazán ki van pörgetve, akkor a Corvette Stingray hangélménye egészen páratlan. A Bose AutoPilot technológiának köszönhetően akkor is élvezhetjük kedvenc zenéinket, amikor a motor a maximális sebességet biztosítja. A rendszer egyik érdekes része, hogy mikrofonokat használ a belső utastérben, melyek figyelik a szél és az út zajszintjét, és ennek megfelelően hangszínszabályoz. Nem mindennapi megoldás!

 Forrás: https://thenewswheel.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomautok.blog.hu/api/trackback/id/tr4815019196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása