Izomautók

Jó erőben a lóerő!

Izomautók a filmekben – Dodge Viper

2015. szeptember 17. 09:12 - olimpikON

Nem ritka, hogy egy gyengébb vagy épp ellenkezőleg egy ütősebb filmet még inkább nyomatékosítanak egy-egy izomautó, csodaautó bevonásával, sőt, sok esetben az autó központi szerepet kap a filmben, vagy a film épp a szuperautó kalandjait taglalja.

A Dodge Viper egy nem túl ütős amerikai sorozatban tűnt fel, az 1993-1999 között forgatott film címe: Viper, magyarul Száguldó Vipera, amiben a Dodge egy csodaautó, képes menet közben átváltozni szuperautóvá (Defender), amit csak egy profi sofőr tud vezetni. Így keserítik meg együtt a bűnözők életét.

A filmben kezdetben egy első szériás tűzpiros Dodge Viper RT/10 roadster és coupe szerepel, később második generációs, Cobalt Blue Metal színű Dodge Viper GTS coupé tűnik fel.

 

dodgeviperrt10.jpg Dodge Viper RT/10 - 1993-as modell

 dodgevipergts_1996.jpg

 Dodge Viper GTS - 1996 -os modell

defender.jpg A híres Defender, ami nyomokban Vipert tartalmaz

A Wanted (2008) című filmben is közel központi szerepet kap egy Dodge Viper Angelina Jolie társaságában, meg kell hagyni, tökéletesen kiegészítik egymást, dinamikus, autós üldözésekkel, parkourral, tűzpárbajokkal teletűzdelt film.

 wanted.jpg

Fox és a piros Dodge Viper SRT/10

dodgevipersrt102006.jpg Dodge Viper SRT/10 - 2006-os modell

A tűzpiros harmadik generációs Dodge Viper SRT/10 coupe (2006-os modell) egy nyomatékos belépővel tűnik fel, amit Fox (Angelina Jolie) őrült és veszélyes pózokkal tesz még vagányabbá. A filmbeli Viper SRT/10 coupe 8.3 literes, V10-es, 510 lóerős verzió… Hát igen, ez odabassz!

 

Ha érdekel a Chrysler legizgalmasabb modellje, a Dodge Viper fejlődéséről bővebben is olvashatsz!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomautok.blog.hu/api/trackback/id/tr97794490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása