Izomautók

Jó erőben a lóerő!

Szimfónia több hengerre..

2015. szeptember 26. 10:44 - olimpikON

avagy ilyen a V motorok szimfóniája

Az értelmező szótár szerint a szimfónia nem más, mint több hangszerre írt, nagyszabású zenemű, de emellett jelent még összhangot, együtthangzást is.

Ahhoz, hogy a világban hasonló szimfonikus együtthangzásra leljünk nem kell messzire menni, elég kitekinteni az ablakon, vagy épp lemenni a garázsba, kimenni az udvarra és elfordítani a slusszkulcsot és woálá, rögtön megszólal a 4, szerencsésebbeknek a 6 vagy 8 hengerre írt szimfónia. Ahogy a Biblia is megírta: "akinek van füle a hallásra, hallja..." :-)

A videóban egy tökéletes, 33 különleges izomautóra írt szimfóniát hallhatunk. A mai modern autók esetében már valóban zeneművekről beszélhetünk, hisz nem ritka az olyan márka, ahol a kipufogó hangolásával már gyárilag külön szekció foglalkozik.

A 33 csodaautó a legkülönfélébb évjáratból és motor típusból lett összeválogatva, hozzáértőknek, rajongóknak igazi benzingőzös akusztikus gyönyör, ám az urak számára különösen fontos lehet az első néhány másodperc is.

A 33 szuperautó között vannak ám érdekes modellek, a teljesség igénye nélkül nézzünk meg néhányat!

A McLaren P1 2014-es modell érdekessége, hogy a 3.8 literes, V8-as, 727 Le-s motor mellett egy villanymotort is beszereltek, a két motor harmonikus összedolgozása pedig komoly 903 LE-re emeli az izomautó teljesítményét.

mclarenp12014.jpg

mclarenp1back.jpg

Az Audi R8, 2013-as modell érdekessége, hogy mind a 8, mind a 10 hengeres modell diódás fényszórót kapott, ami összetéveszthetetlen, jellegzetes arccal ruházta fel az izomautót.

Emellett nem elhanyagolható, hogy a V10-es motor 525 LE és 530 Nm nyomatékot biztosít a sofőrnek, innentől már csak uralni kell a paripákat.

audir82013.jpg

audi_r82013.jpg

 

Bár nálunk legszívesebben a Huracanokat csapják szalagkorlátnak az M7-esen, a Lamborghini Aventador LP-700 2014-es modellje is megér egy misét.

Érdekessége ugyanis, a gyönyörű hangja mellett, amit a 12 henger csodálatos összjátékának köszönhetünk, hogy szerény 700 LE-vel, és 690 Nm nyomatékkal gyűri fel az aszfaltot a 6.5 literes motor.

lamborghini_aventador2014.jpg

lamborghiniaventadorback.jpg

Az idei Genfi Autószalonon mutatták be az ennél is erősebb Lamborghini Aventadort, az LP750 SV-t, ami 740 LE-s létére, 0-ról 100km/h-ra 2,8 másodperc alatt gyorsul. Kb. amíg kimondod, hogy "Helló"! :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izomautok.blog.hu/api/trackback/id/tr357835496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giskard reventlov 2015.09.29. 11:05:41

Nem akarok nagyon szőrszálhasogatni, mert tényleg klassz ez az összeválogatott motorhang-rotyogás, de az általad kiemeltek szerintem inkább a szupersport kategóriába esnek. A videóban van egy Mustang, meg egy Camaro, azok inkább izomautók. De az is lehet, hogy én tévedek.
süti beállítások módosítása