Izomautók

Jó erőben a lóerő!

Hybrid hypercar! 1800 lóerős Koenigsegg Regera

2016. január 23. 19:45 - olimpikON

Izomautó rajongók körében látunk egy-két elborult dolgot, de a svéd luxus sportkocsi hiperautói kifejezetten az unicumok körébe tartoznak.

Egy spéci Koenigsegg Regera, ami laza 1800 LE-vel szaggatja fel az aszfaltot, nevéhez híven valóban uralkodik (regera=uralkodni), de egyben jelenthetné azt is, hogy a legőrültebb luxus hiperautó kategória ez a különleges hibrid.

koenigseggregera.jpg

A hangja viszont igazi benzines, V8-as motor hang, rajongók imádni fogják! Nem utolsó sorban a látvány is lenyűgöző a tető hosszában elnyúló napfénytető, ergonomikus vonalak, a hatalmas nyomatékot elbíró szénszálas kerekek, mind elhitetik már látványra is a luxus sportautó erejét.

A temérdek mennyiségű lóerőnek az alapja egy 5.0 literes, V8-as, duplaturbós motor, ami 1100 lóerő alapjáraton, ehhez tartozik még három elektromos motor, ami 700 LE-vel dobja meg a főmotor teljesítményét, összesen 2000 Nm-t leadva ezzel. Még leírni is hátborzongató!

koengiseggregera.jpg

A hátsó kerék meghajtásos hiperautó 0-100 km/h sebességre 2,7 másodperc alatt gyorsul, ami viszont ennél is érdekesebb, hogy  0-300 km/h-ra 12 másodpercre, míg a végsebességhez, ami laza 402 km/h mindösszesen 20 másodpercre van szüksége. Ezzel még a Bugatti Veyron sem tud versenyezni! Meg úgy egyáltalán semmi!

Be mernél ülni a volánja mögé?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izomautok.blog.hu/api/trackback/id/tr18305216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása